×

19 Mayıs 2021 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

313 👁 20 Mayıs 2021 Perşembe 🇹🇷

Dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ydı. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattı. Milli mücadele meşalesinin ateşlendiği gün olarak bizler için çok değerli bir gün. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı’da güzel bir farkındalık çalışması yaparak #meşalebende kampanyasını başlatmış. http://mesalebende.meb.gov.tr/ adresine giderek aşağıdaki şekilde kendi isminize ait göreseli oluşturup indirebilir, sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilrisiniz.

19 Mayıs Meşale Bende

Bu blog yazısını bugün (20 Mayıs 2021) paylaşmamın bir sebebi var. Bunu daha önce yazdığım “9 Mart 2021 Dünya Kadınlar Gününü Unutma Günü” yazımda da anlatmaya çalıştım. Farkındalık gerçekten önemli olmakla birlikte çok hızlı tüketilir oldu. Çok yaşlı olduğumdan değil, ama 20 yıl kadar önce ben ilk okula giderken bizlerin okulda kesin bir etkinliği olur ve bu etkinliğe okuyan çocuğu olup olmamasına bakmaksızın herkes katılırdı. O güne özel haftalarca önden çalışmalar yapılırdı. O günün güzelliği devam eden günlerde de konuşulurdu. Bugün korona yüzünden yüz yüze etkinliklerin yapılamamasını anlıyorum. Ancak bir yerde gördük diye, 19 Mayıs ya da o güne özel bir görsel paylaşıp, her şeyi unutuyor ve hayatımıza devam ediyoruz.

Teknoloji, bir çok alanda bizler için çok kıymetli ve faydalı. Bunu kimse göz arda edemez. Bununla birlikte teknojinin getirdiği hız ve tüketim çılgınlığı, değer yargılarımızı da hızla tüketiyor. Bu sebeple özel günleri ben bir gün sonrasında da kutlamaya devam etmek istiyorum. Umarım bu yazı, hiç bir şeye yetişemediğimiz bu çağda, değerlerimize zaman ayırmak için bir farkındalık yaratır.

Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.


#19 mayıs
#atatürk
#anma
#gençlik
#spor
#bayramı

Yorumlar

🔝