×

9 Mart 2021 Dünya Kadınlar Gününü Unutma Günü

386 👁 9 Mart 2021 Salı 🇹🇷

Dışarıdan bakan bir insan için, benim mizacım 'duygusuz' olarak görülüyor. Bunun sebeplerinden biri, özel günlere çok değer vermemek. Peki bu beni diğer insanlara nazaran gerçekten duygusuz yapar mı? İşin kötü tarafı, ya da ilginç tarafı diyelim, bu gibi soyut kavramları ölçmenin bir yolu yok. Diyelim ki, ben annemi özel günlerde ya da daha sık arıyorumdur. Bu kimilerine göre çok sık, kimilerine göre çok seyrek olabilir. Peki ya özel günlerde ekstra efor sarf etmek?

Ben gerçekten, konu ne olursa olsun, düzenli ve istikrarlı olmasından yanayım. Tabi ki küçük istisnalar olabilir. Ancak dünya kadınlar günü, doğum günü gibi sebeplerden bir şeyler yapmanın, samimiyetsiz ve değersiz olduğunu düşünüyorum. Dün ve önceki gün bir çok kişi, farkındalık yarattıklarını düşünerek, milyonlarca paylaşımda bulundu. Peki ya bugün? Bugün kimsenin hatırladığını bile sanmıyorum. Çünkü özel gün geçti, hayat meşgalesine devam. Ta ki bir sonraki özel güne kadar.

Bence, siz başlıktan ve serzenişlerimden mesajı aldınız. Mühim olan bir gün değil, her zaman değer verdiğiniz insanlara verdiğiniz değerleri göstermek. Farkındalığımızı bir güne sıkıştırmak yerine, her daim kadına olan haksızlıkların farkında olabilmek. Konu sadece kadınlar da değil ama yine de bunun üzerine geldiği için paylaşmak istedim.

Dünya Popülasyonu

Eşitlik konusunda aslında dünya nüfusunun, cinsiyete bağlı dağılımı bize net bir şey gösteriyor. Bu vesileyle herkesin “9 Mart Dünya Kadınlar Gününü Unutma Günü” kutlu olsun. Farkında olun, neden diye sorun ve dengeyi bulun…


#dünya
#kadınlar günü
#8 mart

Yorumlar

🔝