×

Xiaomi Mi Band 4 Karşılaştırma

321 👁 28 Haziran 2019 Cuma 🇹🇷

Genel Gözlem

Teknolojinin ilerlemesi ile, insanların lüks olarak gördüğü donanımlar giderek günlük yaşamın bir parçası, hatta bir ihtiyaç, haline geldi. Sanırım bu ilerlemenin önüne geçilmesi pek mümkün değil. Akıllı sağlık bantları, akıllı saatler bu ihtiyaçların önemli bir parçası. Akıllı bilekliklere hangi noktadan sonra akıllı denebilir bilmiyorum. Ancak Xiaomi firması 4. serisini çıkardığı Mi Band serisinin dördüncüsüne akıllı deme kararı almış. İlk 3 seride bu ibare yoktu. Mi Band kullanmış, ikincisini de kullanmaya devam eden birisi olarak 4’üncü seri beni gerçekten heyecanlandırdı.


Neden Sağlık Bandımız Olmalı?

Söylediğim gibi 2 yıla yakın süredir sağlık bandı kullanıyorum. Genel olarak sağlık bantlarından beklenen tüm özellikleri kullanıyorum. Günlük attığım adım sayısını takip ediyor, spor aktivitelerimi kaydedip, kalp ritmimi ve uykumu takip ediyorum. Başlangıçta bu verileri kontrol etmek ürkütücü bir takıntı gibi gelebilir. Bir anlamda öyle de. Bununla birlikte sizi hareket etmeye ve genel sağlık kalitesini artırmaya yönelik sizi teşvik ediyor. Bu takibi bir takıntı yapmamayı başardığınız anda gerçekten faydasını görüyorsunuz. Bilekliği kullanan arkadaşlarınız ile bu işi tatlı bir yarışa dönüştürerek motivasyonunuzu arttırabilirsiniz. Daha fazla adım atarak, uyku saatlerinize daha çok dikkat ederek sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Uzun süre oturduğumuzda sizi ayağa kalkıp hareket etmeyi hatırlatıyor. Bir de uygulamada size su içmeyi hatırlatma olsa süper olur.


Mi Fit Yürüyüş

Xiaomi

Teknoloji savaşlarının kızıştığı günümüzde Xiaomi, Huawei’den sonra yükselişte olan bir diğer Çin markası. Bu yazıyı sponsorluk alarak yazmıyorum. Yalnızca son kullanıcı olarak ürünlerini kullanarak memnun olan birisi olarak bu yazıyı yazıyorum. Gönül isterdi ki yerli firmalarımızda benzeri pazarlara girip pastadan pay alsın. Bizlerde onları yorumlayalım. Umarım yerli üretim bu sektöre daha fazla girer. Firma yalnızca akıllı saat değil, telefon, kulaklık, tv üniteleri, hoparlörler vb birçok ürün üretiyorlar. Global sitelerinde detaylı bilgi bulabilirsiniz.


Xiaomi Mi Band 4

Mi Band 4’te göze çarpan özelliklerin başında 0,95” AMOLED renkli ekran geliyor. Bu seriye kadar renkli ekran kullanılmamıştı. AMOLED özelliği sayesinde siyahın kalitesini daha net görebiliyorsunuz. Ekrandaki büyüme ile çözünürlüğü de 120x240 piksele yükseliyor. Ağırlığı 2. seriden 3’e geçerken neredeyse 3 katına çıkarken, 3’ten 4’e geçişte sadece 2,1 gram artış ile 22,1 grama ulaşmış. Lityum Polimer bataryı değiştirmeyen Xiaomi 4. seride 135 mAh kapasiteye yükselmiş. Benim en beğendiğim özelliklerinden olan bekleme süresi, kapasite artışı ile 20 gün olarak öngörülüyor. Bununla birlikte 3. seride de 20 gün öngörüldüğünü ama kullanıcıların ortalama kullanım süresinin 15 gün olarak çıktığını hatırlatmakta yarar var. Ancak benzeri akıllı saatleri düşünüldüğünde 2 gün bekleme süresi ile mukayese bile edilemez. 2. seride ben 25 güne kadar bilekliği kullandığım zamanlar oldu. İlk 2 seride IP67 standardını 4. seride de 3’te olduğu gibi 5ATM yani 50 metreye derinliğe kadar suya dayanıklı olarak belirlemişler. 50 metreye dalmadan önce bunların testler sonucundaki öngörüler olduğunu hatırlatırım. 5V DC ile USB üzerinden hemen hemen her yerde şarj etme şansınız var. Kablosuz bağlantı versiyonunu her modelde olduğu gibi 4. seride de Bluetooth 5.0 BLE yükselmiş. Bluetooth Düşük Enerji modülü sayesinde bağlantının enerji tüketimi en aza indirilmiş. 4. seri ile birlikte en belirgin gelişme hareket sensörlerinin 3’ten 6 eksene çıkarılması. İlave gelen 3 eksen cayroskop sensörü, bandın aktivitelerinizi daha doğru ve hassas ölçme yeteneği kazandırmış. Tüm özellikleri ve senkronizasyon için Mi Fit uygulamasını kullanabilirsiniz.


Mi Fit Yürüyüş

Aşağıdaki tabloda tüm bantların aralarındaki farkları görebilirsiniz.

Mi Band Mi Band 2 Mi Band 3 Mi Band 4
Ekran Boyutu - 0,42' 0,78' 0,95'
Ekran Türü - OLED OLED AMOLED
Ekran Çözünürlüğü - - 128 x 80 120 x 240 RGB
Ağırlık 5 Gram 7 Gram 20 Gram 22,1 Gram
Batarya Kapasitesi 41 mAh 70mAh 110mAh 135mAh
Batarya Türü lithium polymer Lithium polymer Li-Ion Polymer Battery LiPo
Bekleme Süresi 30 Gün 20 Gün 20 Gün 20 Gün
Şarj Süresi 2 Saat 2 Saat 2 Saat 2 Saat
Suya Dayanıklılık IP67 IP67 5 ATM 5 ATM
Giriş Gerilimi DC 5V DC 5V DC 5V DC 5V
Şarj Akımı 25 mA(TYP) 45 mA (typ) 65mA (max) 250mA Max -
Kablosuz Bağlantı Bluetooth® version: 4.0 Bluetooth 4.0 BLE Bluetooth 4.2 BLE BT5.0 BLE
Sensörler accelerometer by ADI Power-efficient accelerometer Photoelectric heart rate sensor 3-axis accelerometer and PPG heart rate sensor 3-axis accelerometer + 3-axis gyroscope;
PPG heart rate sensor;
Capacitive proximity sensor
RAM - - - 512KB
ROM - - - 16MB
Resmi Site https://www.mi.com/global/miband/ https://www.mi.com/global/miband2/ https://www.mi.com/global/mi-band-3/ https://www.mi.com/global/mi-smart-band-4/

Son Değerlendirme

Ülkemizde teknoloji alanında olumlu gelişmeler yeterli hızla ilerleyemiyor. Bununla birlikte elimizdeki olanaklar gün geçtikçe artıyor. Bu olanakları kullanmak elimizde. Akıllı saatler de geleceğin vazgeçilmez bir parçası olacağını düşünüyorum. Bunun bir parçası olmak ve aynı zamanda da sağlığınıza katkıda bulunmak çok değerli. Birçok yazımda belirttiğim gibi ben iyimser bir geleceğe inanıyorum. Teknoloji ile savaşan değil onunla birlikte var olan bir gelecek. Umarım bu bilgiler sizlere faydalı olmuştur.

Kaynaklar:
Xiaomi
Google


#xiaomi
#mi
#sağlık bandı
#mi band 4
#karşılaştırma

Yorumlar

🔝