×

Wuhan Coronavirus 2019

267 👁 15 Şubat 2020 Cumartesi 🇹🇷

Yaklaşık 2 aydır dünyanın gündeminde koronavirüs var. Virüsün, Çin'de bulunan Wuhan kentine bir vahşi hayvan pazarından yayılmaya başladığı öngörülüyor. Daha önceki SARS ve MERS salgınlarında olduğu gibi Covid-2019'da bir koronavirüs. CoViD ismi Dünya Sağlık Örgütü tarafından resmi olarak bu virüse verildi. Öncesinde Wuhan Koronavirüsü olarak anılıyordu.

14 Şubat tarihli verilere göre Çin başta olmak üzere 25 ülke bu virüsten etkilendi. Virüsün en önemli belirtileri; düşürülemeyen ateş, kuru öksürük ve nefes zorluğu. Bu gibi şikayetleriniz varsa telaş yapmadan acil durum numaralarını arayın. Kendiniz hastanelere hücum etmek başkalarına da bulaştırmaya sebep olabilir.

Virüsün bu kadar korkutucu olmasını sağlayan şey ise bulaşıcılık seviyesinin çok yüksek olması. Bu yüzden çok dikkatli olmak gerekiyor. Aslında korunma yöntemleri için de gripten korunma yöntemleri kısaca sıralanabilir. Öncelikle elleri sık ve sabunla yıkamak gerek. Toplu alanlarda gerekmedikçe bulunmamak gerek. Ardından tek kullanımlık mendiller tüketmekte fayda var.

Tüm bunları saydıktan sonra güncel durumu nasıl takip edebiliriz ona gelmek istiyorum. Aslında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) düzenli veri paylaşıyor. Bununla birlikte güzel görselleştirilmiş sitelerde mevcuz. İşte güncel durumu takip edebileceğiniz bazı yerler.


WorldoMeter

NOT:26.06.2021 güncellemesi. Genel olarak tüm ülkelerin durumunu en güzel şekilde bir araya getirdiği için Worldometer internet adresi eklenmiştir.

Worldometer

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)

Covid 2019 Tracker

Covid 2019 Tracker

Johns Hopkins CSSE

Johns Hopkins CSSE

Coronavirus App

Coronavirus App

#wuhan
#covid19
#korona
#virüs
#pandemi

Yorumlar

🔝