×

Teyit ettiniz mi?

373 👁 16 Ağustos 2021 Pazartesi 🇹🇷

En son hangi bilgiyi teyit ettiniz? Ben geçtiğimiz gün üzücü bir haber gördüm. Ve bir süredir Twitter üzerinden takip ettiğim, Teyit.org adresinden haberin doğruluğunu sordum. Bir kaç gün sonra da bana haberin teyit edilip internet adreslerinde paylaşılacağını yazan bir dönüş te yaptılar. Geçtiğimiz hafta yangın haberleri ile ilgili olarak yazdığım yazıda edindiğimiz bilgileri teyit etmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çalıştım.

O anda aklıma gelmediği için yazıya eklememiştim. Ama teyit.org platformunun yaptığı işin ne kadar kıymetli olduğunu düşününce ayrı bir blog yazısını da hak ettiklerini düşünüyorum. "https://teyit.org/" adresine giderek sizler de yanlış bildiğimiz doğruları öğrenebilirsiniz.

Teyit.org aynı zamanda "dosya" adını verdikleri kısa analizler/raporlar da yayımlıyor. Bunlara ilave olarak, bir de 174 sayfa "Doğrulama El Kitabı" hazırlamışlar. Özellikler benim çok ilgimi çeken "İklim değişikliği hakkında yedi mit" dosyasını ve el kitabının bağlantılarını da aşağıda bırakıyorum.

Umarım faydalı olur. Her zaman olduğu gibi "Farkına var, dengeyi bul ve değer üret..."

https://teyit.org/files/dezenformasyon-el-kitabi.pdf
https://teyit.org/iklim-degisikligi-hakkinda-yedi-mit


#teyit

Yorumlar

🔝