×

Python ile Maçkolik Maç Tahmin Programı

1951 👁 29 Ekim 2018 Pazartesi 🇹🇷
Maçkolik

Herkese merhabalar, yeni bir projeye başlıyorum. Aslında daha önce başladığım bir maç tahmin projesi bu. Karar ağacı metodu ile birlikte mevcut kayıtlardan bazı kriterleri inceleyerek bir algoritma çıkarımı yapan bir program. Python dilinde yazdığım bu programla Maçkolik sitesi üzerinden eski maç verilerini çektim. Şu anda elimde 862 adet eski maça ait veri bulunuyor. Seçtiğim tüm maçlar Türkiye SüperLig maçları. Tahminleri de yine bu maçlar üzerinden yapacağım. Bu hafta SüperLig'in 10. haftası. Ve yapılacak maçlar için yazdığım programın tahminleri aşağıdaki şekilde. Eski veriler ilk yarı ve ikinci yarı şeklinde olduğu için, sonuçları da program bu bağlamda veriyor. Yazdığım kodları GitHub üzerinden paylaşacağım. GitHub linkini aşağıda bulabilirsiniz.

Maçkolik Maç Tahmin GitHub

Projenin Amacı

Bu proje ile asıl amaçladığım maç sonuçlarını doğru tahmin eden bir program yaparak, para kazanmak değil! Programda belirlediğim kriterler ve futbol çok değişken olduğu için doğru tahminlerde bulunmasını beklemiyorum. Ama bir heyecan da yaratmıyor değil :) Ama asıl amaç dediğim gibi bu değil. Projede 2 adet önemli Python kütüphanesi kullanıyorum. Bunlardan 1 tanesi Selenium, diğeri ise Sklearn. Bu kütüphanelerin yayınlanan güncel dokümantasyonlarının indirme linkini aşağıda bulabilirsiniz. Bu sayede bu kütüphaneler ile neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Selenium

Selenium

Bu kütüphane ile yükleyeceğiniz Webdriver ile Chrome'u otomatik açıp istediğiniz linklerde istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz. Bunlar belirli bir nesneyi sayfada bulup tıklama, belirli kordinatlara fareyi sürükleme ve belirli formaları otomatik doldurma da olabilir. Yapabileceklerinizin sınırı sizin hayal gücünüze kalmış durumda.

Selenium Kitabı

Sklearn (Scikit-Learn)

scikit-learn

Bu kütüphaneyi makine öğrenmesi, karar ağaçları gibi matematiksel ve tahminsel işlemlerde kullanabilirsiniz. Doğrusal regresyon, lojistik regresyon, karar ağaçları, rastgele orman gibi birçok temel yöntemi içeren bu kütüphane mevcut özelliklerden sadece bazıları. Bu sayede büyük verileri işlemek ve anlamlı bilgiler çıkartım yapabilirsiniz.

Sklearn Kitabı
  • Bursaspor-Alanyaspor, Maçın sıfırdan bire bitme ihtimali %100.0
  • BB Erzurumspor-Kasımpaşa, Maçın sıfırdan bire bitme ihtimali %76.5, Maçın birden bire bitme ihtimali %23.5
  • Atiker Konyaspor,Medipol Başakşehir, Maçın ikiden ikiye bitme ihtimali %100.0
  • Antalyaspor-Trabzonspor, Maçın sıfırdan ikiye bitme ihtimali %33.6, Maçın birden sıfıra bitme ihtimali %44.9, Maçın birden bire bitme ihtimali %11.2, Maçın ikiden ikiye bitme ihtimali %10.3
  • Kayserispor-Sivasspor, Maçın birden bire bitme ihtimali %100.0
  • Yeni Malatyaspor-Galatasaray, Maçın sıfırdan bire bitme ihtimali %20.3, Maçın sıfırdan ikiye bitme ihtimali %9.1, Maçın birden sıfıra bitme ihtimali %70.6
  • Fenerbahçe-MKE Ankaragücü,Tue Oct 23 01:31:25 2018,862,Maçın sıfırdan bire bitme ihtimali %73.4.,Maçın birden sıfıra bitme ihtimali %26.6
  • Akhisarspor-Göztepe, Maçın birden bire bitme ihtimali %100.0
  • Beşiktaş-Çaykur Rizespor, Maçın sıfırdan bire bitme ihtimali %43.3, Maçın birden sıfıra bitme ihtimali %56.7

Dikkat! Bu sayfada vereceğim tahminler tamamen bilgisayar programları ile çıkarılmıştır. Bu projedeki amaç programlama üzerine web kazıcılığı ve karar ağacı kullanımı konusunda tecrübe kazanmaktır.


#python
#maçkolik
#maç
#tahmin
#programı

Yorumlar

🔝