×

Cumhuriyet Dönemi Banknotları

287 👁 23 Şubat 2021 Salı 🇹🇷

2021 yılı için kendime belirlediğim hedeflerden bir tanesi de yaptığım Türk Lirası Cumhuriyet Dönemi Türk Lirası Banknot Koleksiyonu için bir kitap yazmaktı. Bu hedef doğrultusunda çeşitli kaynaklardan bilgiler toplamaya başladım. Aynı zamanda TCMB resmi sitesi üzerinden emisyon ve tertip bilgilerini de kataloglamaya başladım. Bir sonraki adım uluslar arası kitap numarası olan ISBN almak. Bunun için e-devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığının hizmetlerinden kolaylıkla başvuru yapılabiliyor. Benim ki gibi çevrim içi yayınlamayı planladığınız kaynaklar için başvuru esnasında sizden kitabı yayınlayacağınız bir bağlantı istiyorlar. Bende kitabım çıktığı zaman bu blog üzerinden yayınlamayı planladığım için bu sayfayı oluşturdum. Kitabım yayınlandığında sizlerle de paylaşıyor olacağım.

[28.02.2021 Güncelleme] Bugün e-devlet üzerinden kontrol ettiğimde ISBN başvurumun onaylandığını gördüm. Gerçekten çok mutlu oldum. Bu kolaylık için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na çok teşekkürler. Süreçle ilgili tek geri bildirimim, keşke onay aldığımda bir mail bilgilendirmesi alsaydım. Ama olsun. Şimdi geriye kalan tek şey, kitabın içeriğini tamamlamak.

[08.03.2021 Güncelleme] Bugün kitap için gerekli ön kapak tasarımımı da tamamladım. Gün geçtikçe bir şeylerin oluştuğunu görmek çok heyecan verici. :)


#cumhuriyet dönemi
#banknot
#Türk Lirası
#koleksiyon
#kağıt
#para

Yorumlar

🔝