×

Bodrum Tatili

270 👁 15 Kasım 2018 Perşembe 🇹🇷

Herkese selamlar. Bir süredir blog ve diğer sosyal platformlarda bir şey paylaşamadım. Bunun sebebi 2 haftalık fabrika duruşu ve ardından çıktığım yıllık izin. Şu anda hala Bodrum'da tatildeyim. Bende burada kaldığım otel ve Bodrum hakkında yazmaya karar verdim.

Konum ve İklim

Akdeniz ve Ege'nin kesişim noktasında, Türkiye'nin sol alt köşesinde bulunan Bodrum, Muğla iline bağlı bir tatil merkezi. Akdeniz'in tuzlu ve berrak sularına sahip.

Bodrum'da Tatil

Konumu gereği, Ege ve Akdeniz iklimlerinden harmanlanmış bir havası var. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan verilere göre, sıcaklık değerleri aşağıdaki şekilde. Kabaca sıcaklık değerlerine baktığımda, sezonun bitişine yakın tatillerin daha konforlu olacağını düşünüyorum. Ağustos sonu, Eylül başı tatilleri için tercih edilebilir.

Muğla Ortalama Sıcaklıkları
Ayrıntıları buradan inceleyebilirsiniz.

Merkez

Bodrum'un merkezinde ciddi bir kalabalık var. Sezonun sonlarına yakın olmama rağmen merkezinde yürürken kalabalık gruplara karışmak zorunda kalıyorsunuz. Tüm tatil yörelerinin vazgeçilmezi olan hediyelik eşya satan dükkanları her yerde bulabilirsiniz. Ben gittiğim her yerlerden kart postal almayı seviyorum. Aldığım günün tarihini arkasına yazarak saklıyorum. Hem uygun hem de anlamlı bir hatırası olduğunu düşünüyorum. Sizin tercihinize göre magnet ve biblolardan çeşitli yöresel hediyelikleri bulabilirsiniz.

İdo Tatlıses

Barlar ve İdo Tatlıses

Barlar sokağında; B1, Posh ve Pasha gibi büyük gece kulüpleri var. Ben, otelin animasyon ekibinin organize ettiği, İdo Tatlıses'in sahne aldığı Posh'a girdim. Dekor ve sahne güzel tasarlanmıştı. DJ performanslarını beğendim. Özgün ve bas ritmi güçlü güzel müzikler yapıyorlar. İdo Tatlıses'i sahne performansı olarak değerlendirirsem gerçekten güzeldi. İnsanların enerjisini yakalamayı biliyor. Bununla birlikte repertuvar konusunda aynı şarkıları çok sık tekrarladığı için bende dahil bir çok kişi sıkıldı. Bir de tarz olarak poptan, rap müziğe ve hatta DJ'liğe kadar geniş bir müzik yelpazesi olduğunu bilmiyordum. Buda beni etkiledi. Son olarak takdir ettiğim konu, çıkışta onu yakalayan tüm hayranları ile tek tek resim çekildi, kimseyi geri çevirmedi. Her pazar burada sahne alıyor. Burada geçirecek 1 haftanız varsa 1 gecenizi ayırabilirsiniz.

Bodrum Bay Resort

Burada kaldığım otel Bodrum Bay Resort oteli. Fiyatlar konusunda uygun ya da değil diye yorum yapamam. Ekonomik durumunuzdan, aldığınız pakete ve hatta yakaladığınız indirime kadar çok fazla etken var. Ben aldığım hizmetlerden bahsedeceğim. Ben Club Deniz Manzaralı odada her şey dahil kalıyorum.

Eksiler (-)

İlk girişte araç valesi yada yönlendirici kimse yok. Ardından resepsiyondan sonra bellboy için bir süre bekledik. Konumu yamaca dizili odacıklar şeklinde olduğu için odanız ile havuz, deniz gibi yerlere geçiş biraz sıkıntı. Labirenti çözmek için 1-2 güne ihtiyacınız var. Odalar biraz ufak. Balkon bir sandalye bile sığmayacak kadar küçük. Tuvalet-banyo idare edebilir nitelikte. Hizmetler için belirlenen saatler çok katı. Yemeğe 10 dakika geç kaldıysanız her şey toparlanmış oluyor. Tatil yaparken bu kadar askeriye gibi düzenli saatler biraz can sıkıyor. Tüm yerli içecekler ücretsiz olmasına rağmen Türk Kahvesi ücretliydi. Buna anlam veremedim. Çalışan sayısı fazla olduğu için yeni çalışan sayısı da fazla. Bu da tüm personelin otel konusunda her şeye hakim olmamasına sebep oluyor.

Artılar (+)

Hizmetler ne kadar katı olsa dahi yelpaze çok geniş. Dondurma saatlerinden, ara atıştırmalıklara kadar bir çok hizmet veriyor. Büyüklüğünden kaynaklı bir çok noktada barları var. Yerli tüm alkollü alkolsüz içecekleri ücretsiz alabiliyorsunuz. Denize ufak bir iskelesi ve büyük bir havuzu var. Güneşlenmek ve yüzmek için şezlong ve şemsiyeler ideal bir şekilde yerleştirilmiş. Akşam yemeklerinin ardından çocuklar ve büyükler için animasyonlar var. Gün içerisinde de plaj valeybolu gibi etkinlikler oluyor. Spor salonu ve saunası var. Otopark oluşu da bir hayli önemli bence. Otelin manzarası gerçekten harika. Aşağıdaki fotoğrafı ben kendim çektim. Merkeze 1,5 km mesafede olduğu için yürüyüş sevenler için ideal. Animasyon ekibinin yaptığı İdo Tatlıses organizasyonunu gerçekten beğendim. Otelin içinde haricen bir market var. İlave ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz.

Bodrum Manzarası

Umarım bu bilgiler, sizin tatilinize yardımcı olur. Bir de benim her seferinde atladığım bir tavsiyem var. Yanınıza alacaklarınızın listesini yapın. Bu liste üzerinden valiz hazırlamak çok daha kolay olacaktır.

Kaynaklar;
Google
Meteoroloji Genel Müdürlüğü


#bodrum
#Bodrum Bay Resort
#bodrum türkiye
#bodrumda tatil
#tatil

Yorumlar

🔝