×

Bernardo Firmasından Şikayetçiyim

273 👁 3 Mart 2018 Cumartesi 🇹🇷
İnsanlar sürekli alış veriş yaparlar. Aldıkları ürünlerden veya hizmetten memnun kalırlar ya da kalmazlar. Bende, benzeri bir durum yaşadım. Şimdi, önce olayı tarafsızca yaşandığı gibi anlatmaya çalışacağım. Öfkemden dolayı bu gerçekten zor. En azından deneyeceğim. Ardından da özlü bir söz ile bitirmeyi planlıyorum. Özlü sözden sonra "Öyleyse neden yazdın bu yazıyı?" diyenler olabilir. Amacım benim bu konuda olgunlaşmam ve paylaşmam, başkalarının da benzeri mağduriyet ile olgunlaşmak zorunda kalmasın.

Şimdi evlenmeden alınacaklar listenizde yemek takımı ilk sıralardadır. Eşimle birlikte mağazaları gezdik. Ben Fiyat/Performans bakarken eşimde görsellik irdeleyerek iyi bir takım seçtik. En azından öyle olduğunu düşünüyorduk. 

Yemek takımını İzmit Symbol AVM'de bulunan Bernardo'dan aldım. Kredi kartı ile tek çekim ödeme yaptım. Bana takımların 3-5 hafta içerisinde geleceği söylendi. Ve gerçekten de öyle oldu. 3. hafta civarında idi arayıp ürünlerimin geldiğini ve gelip teslim alabileceğimi söylediler. Bende mağazaya gittim. Ürünleri eve götürdüğümde 82 parça yemek takımından 17 parçası kırık ve desen kusurlu olduğunu fark ettim. Bende kırık ve kusurluları alıp mağazaya geri götürdüm. Bana kırık veya kusurlu bir mal varsa hemen değiştireceklerini söylemişlerdi. Mağaza müdürü yenilerinin bir kaç hafta içerisinde geleceğini söyledi. Bende bekledim. 3 haftayı geçtikten sonra mağazaya tekrar gidip durumunu sordum. Ürünlerimin yenilerinin geldiğini ancak onların da kırık çıktığını söylediler. Yenilerinin ne zaman geleceğini sorduğumda net bir tarih veremeyeceklerini söylediler. Fabrikadan net bir üretim tarihi olmadığını Ocak ayında yeni imalatın çıkacağını söylediler. Bende bu belirsizlikten dolayı ürünlerimin iadesini belirten bir dilekçe yazdım ve para iadesi talep ettim. Bundan bir kaç hafta sonra da param hala yatmadığı için paramı sormaya mağazaya gittim. Bu seferde iç süreçlerinin bu şekilde olduğunu istersem mağazayı müşteri hizmetlerinden şikayet edebileceğimi söylediler. Bende müşteri temsilcilerini aradım. 18:00'dan sonra çalışan müşteri hizmetleri çalışanları yalnızca kayıt alabilme yetkisine sahipmiş. Kayıt aldılar. Günüz tekrar aradım. Gündüz görüştüğüm müşteri temsilcisi iademin onaylandığını ve paramın iade edileceğini belirtti. Param o gün de yatmadı. Cuma günü olduğu için hafta sonu görüştüğüm müşteri temsilcileri yine sadece kayıt almak ile yetindi. Pazartesi yine aradığımda iademin yapıldığını bankamı aramamı istediler. Bankayı aradım. Bankada böyle bir ödemenin yapılmadığını ve yaptılar ise ödemenin referans kodunu istememi söyledi. Tekrar müşteri temsilcileri ile görüştüğümde bu şekilde bir süreçlerinin olmadığını böyle bir kod veremeyeceklerini bildirdiler. Bende tekrar mağazaya gittim. Mağaza müdürü yapabileceği bir şeyin olmadığını iç süreçlerinin bu şekilde olduğu yönünde bilgi verdi. İstersem tüketici haklarına gidebileceğimi söyledi. Bu şekilde paramın hemen iadesi yapılabileceğini söyledi. Bende Tüketici Hakem Heyetine gittim. Başvurum 2 ay sonra sonuçlandı. Bu sefer Tüketici Hakem Heyeti kararnamesi ile mağazaya gittim. Yine bu kararname fotokopisini alarak iç süreçlerini tekrardan başlatacaklarını söylediler. Kredi Kartımın bir sonraki hesap kesiminde ödeme yapılacağını söylüyorlar. Bu da yine aynı sürece tekrar girmek demek olduğunu belirttiler.

Buraya kadar olan kısmı zorla da olsa objektif olmaya çalıştığım kısımdı. Ben sırf iç süreçleri rezil diye Tüketici Hakem Heyetine gitmeme rağmen tekrar Kendini mağaza müdürü diye tanıtan kişi, bu süreçte sadece "sizi anlıyorum", "size yardımcı olmaya çalışıyorum" diyerek zırvaladı. Birazcık psikolojiden anlayan bir kişi bunların tamamen sizi yönlendirerek oyalamak için yapıldığı anlayabilir. Kaldı ki kendisi aldığı diksiyon, beden dili eğitimini yeni almış olmalı ki yaptığı bütün teknikler üzerinde emanet duruyor. Mağaza müdürü ile bir çok kez laf dalaşına girmiş, bir kaç kez de güvenlikleri çağıracak seviyede beni tahrik etmiştir. Müşteri temsilcisi diye konuştuğum 3-5 kişilik (sürekli dönüp dolaşıp aynı kişilere geliyordu.) grup benim yaptığım hiçbir başvuru için bana geri dönüş sağlamadı. Tarafıma yalan beyanda bulunulmasından tutun da suratıma telefon kapatmaya bir çok terbiyesizlikte yapıldı. Bu süreçte Symbol AVM'nin güvenlikleri ile de görüştüm. Onlarda bu konunun AVM yönetimi tarafından değerlendirileceğini ve bu konuda tarafıma dönüş yapılacağını söyledi. Ancak onlarda yapmadı. Onlarda benzeri şekilde laf oyunları ile konuyu kapatıp beni gönderdiler. Onları da bir çok kez yazılı şekilde şikayet ettim. Güvenliklerin son seçenek olarak Polis'e yada icraya gitmemi söylediler. Başvurulacak yerlerin tümüne başvurdum. 6 ay boyunca evimde doğru düzgün misafir ağırlayamadım. 6 ay boyunca paramı da gasp ettiler. Benim gibi kaç kişinin daha parasını gasp ederek insanları mağdur ettiler belli değil. Rezil bir müşteri temsilcileri, rezil bir mağaza müdürleri, rezil bir kargo hizmeti veren alt taşeronları var. Aralarda atladığım bir çok tatsız durum da var ama uzatmaya gerek yok.

Lafın Kısası 
6 ay boyunca kullanamadığım ürünlerin parasını geri alabilmek için çırpındım durdum. Psikolojik olarak yıprandım. Bu yazıyı okuyan kişilerden ricam sadece yemek takımı özelinde düşünmeyin. İster 1 kuruşluk olsun ister 1 trilyonluk olsun. Aldığınız ürün ya da hizmetin satış sonrasını da araştırın ve ona göre karar verin. Ve de insanların beden dili manipülasyonlarına da kanmayın.

Şikâyetçi kötü huyludur..
İyi huylu şikâyet etmez;
Tahammül eder.
Mevlana

#Berbat Hizmet Bernardo
#Bernardo
#Bernardodan alışveriş yapmayın
#Bernardodan Şikayetçiyim
#Rezil Bernardo
#Şikayet

Yorumlar

🔝