×

24 Kasım 2021 Öğretmenler Günü

349 👁 24 Kasım 2021 Çarşamba 🇹🇷

 

Bugün 24 Kasım, yani öğretmenler günü. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.

 

Bugünün anlam ve önemini düşünürken ne yazık ki Türkiye’deki ekonomik gelişmeler aklımdan çıkmıyor. Ve kendime hep şunu soruyorum. Neyi kaybediyoruz? Ülkemin fakirleşmesi nispeten önemli olmakla birlikte bence bu kötü gidişat, bizim gençleri kaybetmemize de sebep oluyor ki bu bence daha önemli. Belli yaşın üstünde ve ülkenin ekonomik durumundan olumsuz etkilenen çok insan var. Yürek parçalayan şeyler izliyorum.

 

Üzülmek ne kadar insani bir duygu olsa da, çözüm getirmiyor. Üzüntümüzü yaşadıktan sonra herkesin kendine sorması gereken 2 şey var. Birincisi “Ben ne yapabilirim?” Bir diğeri ise “Ne yapılabilir?” İlki tamamen bireysel sizin kendi imkanlarınıza bağlı olduğu için yorumlamak size kalmış. Ancak ne yapılabilir dediğimizde hepimizin yapabileceği vatandaşlık imkanları ile mümkün şeyler var. Ben formasyon eğitimi almış biri olarak, Türkiye’deki sorunların büyük bir çoğunluğunun çözümünün eğitim olduğunu düşünüyorum. Eğitim denildiğinde yalnızca sayısal ve sözel dersler gelmesin lütfen. Artık bu bilgiler sıradanlaştı. Bizim çocuklarımıza farkındalık dersleri vermemiz gerek. Başarı ve başarısızlık dersleri, psikolojik dayanıklılık dersleri ve belki de en önemlisi yaratıcılık dersleri vermeliyiz. İyi bir insan olabilmeleri için değerler bütünü dersleri verilmeli. Değer üretmeyi öğretmeliyiz.

 

Örnekleri çoğaltabiliriz. Ancak konunun özü çocuklarımızı, gençlerimizi kazanmak olmalı. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Eğer biz doğru eğitimle doğru insanları yetiştirebilirsek, ülkenin ekonomik sorunlarını çözecek gençler ortaya çıkacaktır. Aynı eğitim insanı insan yapacağı için kadın cinayetleri, hayvan hakları gibi konuları tartışmaya da gerek kalmayacak bilinçli bir toplum oluşturabiliriz. Lütfen tüm bunları düşünerek sorgulayın.

 

 

Bu bahane ile benim için en kıymetli öğretmeni, ilkokul öğretmenimi, müsadenizle anmak istiyorum. Akmeşe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda, beni 5 sene okutan değerli Nazım Yıldırım hocama sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Bana kitabi bilgilerin yanında iyi bir insan olmayı öğrettiği için kendisine büyük saygı duyuyorum. 

 

Ve her zaman olduğu gibi; farkına var, dengeyi bul ve değer üret.


#24 Kasım
#Öğretmenler
#Günü
#Ülke
#Gelecek
#

Yorumlar

🔝