×

Dikkat! Verilerimiz Çalındı

514 👁 12 Haziran 2023 Pazartesi 🇹🇷

Bugün yine e-posta aboneliğimi okuyorken gördüğüm bir haber beni oldukça endişelendirdi. Türkiye'de yaşayan 85 milyon insanın kişisel verileri çalınmış. Hem de öyle basit ad, soyad, TC değil, tüm tapu, telefon, aile bireylerinin bilgilerine kadar detaylı bir hırsızlık söz konusu. Bu verilerin ücretli bir üyelik karşılığı satışa sunulduğu da biliniyor. Yaklaşık olarak 5.000 ücretli üyesinin de olduğu bilinen site hakkında adli işlemler başlamış ve erişime kapatılmış.

 

Sonuç olarak bu konuda kesinlikle bir kamuoyu oluşturulması gerek. Yetkililerin bu verilerin kötü amaçlar için kullanılmasını engellemek ve suçluların cezasını alması için çabalaması şart. Kamuoyu oluşturmaya destek vermek için sosyal mecralarda paylaşımlarını lütfen yapın. 

 

Ardından bizim bireysel olarak yapabileceklerimiz var tabi ki. Öncelikle e-Devlet kapısını aktif kullanıyorsanız, hemen şifrenizi yenilemenizi tavsiye ederim. Ardından adınıza kayıtlı telefon, şirket ve vergi borcu gibi sorgulamaları yaparak, adınıza verilerinizle bilginiz dışında bir işlem yapılmış mı kontrol edebilirsiniz. Bu tarz durumlarda farkındalık çok önemli. Lütfen bu paylaşımı ya da benzer haber içeriklerini paylaşın. Çevrenizdeki insanları da uyarın. Umarım, kimseye zarar gelmeden bu iş çözülür.

 

Her zaman olduğu gibi. “Farkına var, dengeyi bul ve değer üret.

 

Kaynaklar:

https://aposto.com/i/veri-sizintisi-kokoretsi-tartismasi


#veri
#hırsızlık
#kamuoyu
#85 milyon
#vatandaşlık
#bilgisi
#tapu
#aile
#suç

Yorumlar

🔝